Sezamo vištienos salotos – Klivlando klinika
Mūsų Azijos įkvėptos salotos yra ne tik kupinos skonio, bet ir lengvai pagaminamos. Napa kopūstų, lapinių kopūstų ir morkų guolis suteikia malonų traškumą ir daug maistinių medžiagų, o kalendra, laiškiniai svogūnai ir sezamas dar labiau pagerina skonį. O vinaigretas? Lengvai sukuriamas šviežių mandarinų apelsinų sulčių, laimo sulčių, skrudintų sezamų aliejaus ir imbiero derinys privers jūsų skonio receptorius dainuoti. Mėgaukitės per pietus arba paprastą savaitės vakarienę.
Cleveland Clinic yra ne pelno siekiantis akademinis medicinos centras. Reklama mūsų svetainėje padeda palaikyti mūsų misiją. Mes neremiame ne Klivlendo klinikos produktų ar paslaugų. politika
Ingridientai
Dėl salotų:
2 6 uncijų vištienos krūtinėlės be kaulų
6 puodeliai susmulkintų napa kopūstų
2 puodeliai suplėšytų kopūstų lapų
2 mandarinai, nulupti ir supjaustyti apskritimais
1 morka, susmulkinta
3 laiškiniai svogūnai, plonais griežinėliais
1/2 puodelio šviežių kalendros lapų
1 valgomasis šaukštas sezamo sėklų
Dėl vinaigretės:
3 šaukštai šviežių mandarinų apelsinų sulčių
1 valgomasis šaukštas šviežių laimo sulčių
1 valgomasis šaukštas skrudintų sezamų aliejaus
1 valgomasis šaukštas tarkuoto šviežio imbiero
1/2 arbatinio šaukštelio košerinės druskos
Kryptys
- Norėdami iškepti vištienos krūtinėlę, sudėkite jas į vidutinį puodą ir 1 colio storio uždenkite šaltu vandeniu. Padėkite ant vidutinės-stiprios ugnies ir leiskite užvirti. Sandariai uždenkite, nukelkite nuo ugnies. Leiskite pastovėti 15 minučių. Vištieną išimkite iš vandens ir leiskite atvėsti iki kambario temperatūros. Šaldykite, kol paruošite naudoti, tada susmulkinkite vištieną.
- Dideliame dubenyje sumaišykite kopūstą, lapinį kopūstą, apelsino griežinėlius, morkas, laiškinius svogūnus ir kalendrą.
- Sudėkite susmulkintą vištieną.
- Mažame dubenyje sumaišykite apelsinų sultis, laimo sultis, sezamo aliejų, imbierą ir druską. Pabarstykite ant salotų ir gerai išmaišykite.
- Padalinkite salotas į dubenėlius ir pabarstykite sezamo sėklomis.
Informacija apie maistingumą (vienai porcijai)
Padaro 4 porcijas
Kalorijos: 245
Bendras riebalų kiekis: 7 g
Sotieji riebalai: 1 g
Baltymai: 23 g
Angliavandeniai: 30 g
Maistinės skaidulos: 12 g
Cukrus: 9 g
Pridėtinio cukraus: 0 g
Cholesterolis: 41 mg
Natris: 382 mg
— Sukūrė Sara Quessenberry Cleveland Clinic Wellness.
https://futuresnutrition.de/blogs/news/vitamin-d3-ist
https://futuresnutrition.de/blogs/news/was-ist-vitamin-k2
https://futuresnutrition.de/blogs/news/wozu-ist-vitamin-d3-gut
https://futuresnutrition.de/blogs/news/symptome-eines-vitamin-d3-mangels