Indijos sviesto vištiena (be sviesto!) – Klivlando klinika


Sviestinė vištiena be sviesto? Taip prašau! Šis populiarus indiškas patiekalas dažnai gaminamas su sviestu, grietinėle arba abiem, tačiau prieskonių ir pomidorų derinys suteikia išskirtinį skonį.

Cleveland Clinic yra ne pelno siekiantis akademinis medicinos centras. Reklama mūsų svetainėje padeda palaikyti mūsų misiją. Mes neremiame ne Klivlendo klinikos produktų ar paslaugų. politika

Mūsų širdžiai sveikoje versijoje nevalgykite pieno produktų, o pagrindinis dėmesys skiriamas patiekalo pagrindams, įskaitant indišką prieskonių mišinį garam masala, cinamono, gvazdikėlių, kmynų, kalendros ir kardamono derinį, kurį galima lengvai įsigyti bakalėjos parduotuvėse. Česnakai, svogūnai ir imbieras papildo skonį, o kajeno kvapas suteikia patiekalui pikantiškumo.

Marinuojant vištieną neriebiame jogurte ji tampa itin minkšta ir suteikia kremiškumo (atėmus sočiųjų riebalų kiekį). Ant ugnies skrudinti pomidorai, turintys pikantišką saldų skonį, sudaro padažo pagrindą, o pabarstymas kalendra suteikia šiek tiek žvilgesio. Jūsų šeima ar svečiai džiaugsis kiekvienu sočiu kąsneliu!

Ingridientai

12 uncijų vištienos krūtinėlės be kaulų
1/2 stiklinės 0% graikiško jogurto
2 arbatiniai šaukšteliai garam masala
1 arbatinis šaukštelis maltų kmynų
1/4 arbatinio šaukštelio kajeno pipirų
1/4 arbatinio šaukštelio plius 1/8 arbatinio šaukštelio košerinės druskos
2 šaukštai rapsų aliejaus
1 geltonasis svogūnas, susmulkintas
2 šaukštai tarkuoto šviežio imbiero
2 skiltelės česnako, smulkiai supjaustytos
14,5 uncijos skardinėje keptas kubeliais pjaustytas pomidoras
1 1/2 puodelio virtų rudųjų ryžių, patiekimui
1/4 žalio kopūsto, susmulkinto, patiekimui
1/2 puodelio šviežių kalendros lapelių, patiekimui

Kryptys

  1. Vištieną supjaustykite 1 colio gabalėliais ir sudėkite į vidutinį dubenį. Įpilkite jogurto, garam masala, kmynų, kajeno ir 1/4 arbatinio šaukštelio druskos. Gerai išmaišykite, kad pasidengtų. Uždenkite ir palikite marinuotis šaldytuve per naktį.
  2. Įkaitinkite orkaitę iki 350 F. Įdėkite vištieną į kepimo indą arba orkaitei atsparią keptuvę ir paskleiskite į vieną sluoksnį. Skrudinkite apie 25 minutes arba kol iškeps.
  3. Tuo tarpu vidutiniame puode ant vidutinės-stiprios ugnies įkaitinkite aliejų. Įdėkite svogūną ir likusią 1/8 arbatinio šaukštelio druskos. Išmaišykite, kad pasidengtų. Sandariai uždenkite ir virkite 5 minutes, retkarčiais pamaišydami. Sumažinkite ugnį iki vidutinės ir virkite dar 5–7 minutes, dažnai maišydami, kol labai suminkštės.
  4. Nuimkite dangtelį. Įmaišykite česnaką ir imbierą ir maišydami virkite 2 minutes. Įpilkite pomidorų ir 3/4 puodelio vandens. Sandariai uždenkite ir troškinkite 5 minutes. Naudodami rankinį arba įprastą trintuvą, sutrinkite padažą iki vientisos ir kreminės masės. Jei jis šiek tiek tirštas, įpilkite dar 1/4 puodelio vandens. Padažą grąžinkite į puodą ant silpnos ugnies.
  5. Į padažą supilkite vištieną ir visas inde esančias sultis. Gerai išmaišykite, kad susimaišytų.
  6. Vištieną ir padažą padalinkite į dubenėlius. Pabarstykite rudaisiais ryžiais, kopūstais ir kalendra.

Informacija apie maistingumą (vienai porcijai)

Padaro 4 porcijas

Kalorijos: 284
Bendras riebalų kiekis: 10 g
Sotieji riebalai: 1 g
Baltymai: 23 g
Angliavandeniai: 26 g
Maistinės skaidulos: 3 g
Cukrus: 4 g
Pridėtinio cukraus: 0 g
Cholesterolis: 43 mg
Natris: 539 mg

– Šaltinis: sukūrė Sara Quessenberry Cleveland Clinic Wellness.

https://futuresnutrition.de/blogs/news/wichtige-quellen-fur-vitamin-d
https://futuresnutrition.de/blogs/news/uberschussiges-vitamin-d3
https://futuresnutrition.de/blogs/news/vitamin-d3-die-richtige-dosierung
https://futuresnutrition.de/blogs/news/vitamin-d3-zufuhr
https://futuresnutrition.de/blogs/news/sonnenvitamin-hormon-d3


Leave a Reply

Your email address will not be published.