Ar alkoholis veikia cholesterolį? – Klivlando klinika
Ar tikrai galite pasidžiaugti savo sveikata kasdienine taure raudonojo vyno ar alaus? Akį traukiančiose antraštėse dažnai teigiama, kad saikingas alkoholio vartojimas gali sumažinti cholesterolio kiekį ir sumažinti širdies ligų riziką.
Cleveland Clinic yra ne pelno siekiantis akademinis medicinos centras. Reklama mūsų svetainėje padeda palaikyti mūsų misiją. Mes neremiame ne Klivlendo klinikos produktų ar paslaugų. politika
Tačiau prieš uždedant buteliuko viršų švęsti, perspėjimas: pasak intervencinės kardiologės Leslie Cho, MD, ryšys tarp alkoholio ir jūsų tikslo nėra toks paprastas.
„Bet koks teiginys apie alkoholio vartojimo naudą turi daug „jeigu“, – sako daktaras Cho. „Jūs tikrai neturėtumėte vartoti alkoholio, kad sumažintumėte cholesterolio riziką.
Taigi, išgerkite stiklinę… na, eikime su vandeniu, kad būtume saugūs… ir pakalbėkime apie tai.
Ar alkoholis gali paveikti cholesterolio tyrimą?
absoliučiai. Štai kodėl.
Didžioji dalis alkoholio, kuris patenka į jūsų sistemą po to, kai išvertė stiklinę atgal, patenka į jūsų kepenis, kur vyksta virškinimo vakarėlis. Alkoholis suskaidomas jūsų kepenyse ir atkuriamas kaip cholesterolis ir trigliceridai.
Kuo daugiau geriate, tuo labiau padidėja cholesterolio ir trigliceridų kiekis. Kaip galite įsivaizduoti, didelis šių vaškinių riebalų kiekis nėra visiškai pageidautinas norint valdyti cholesterolį ar optimalią sveikatą.
„Žmonės, kurie geria daug alkoholio, paprastai turi labai aukštą trigliceridų kiekį“, – sako daktaras Cho. „Tai gali kelti susirūpinimą, nes padidėjęs trigliceridų kiekis gali padidinti diabeto, pankreatito ir insulto riziką.”
Kiek yra per daug?
Saikingumas yra svarbiausias dalykas kalbant apie alkoholį. Apsvarstykite šį Nacionalinių sveikatos institutų (NIH) patarimą: „Mažiau gerti yra geriau sveikatai nei gerti daugiau“.
Tai kur ta linija? federalinis Dietos gairės amerikiečiams, 2020–2025 m pataria, kad suaugusieji, sulaukę legalaus geriamojo amžiaus, turėtų apriboti alkoholio vartojimą iki dviejų ar mažiau gėrimų per dieną vyrams ir vienu ar mažiau gėrimų per dieną moterims.
Tai taip pat nereiškia dienos vidurkio ar tikslo. Vietoj to, laikykite tai labiau riba bet kurią dieną, kai galite pasirinkti alkoholinį gėrimą.
Taip pat svarbu apibrėžti, ką reiškia „gėrimas“, nes ne visi alkoholiai yra vienodi. (Gėrimo dydis taip pat gali skirtis, kaip supranta visi, kurie pakėlė aukštą berniuką.) Standartinis alkoholinis gėrimas paprastai apibrėžiamas taip:
- 12 uncijų įprasto alaus (5% alkoholio).
- 5 uncijos vyno (apie 12% alkoholio).
- 1,5 uncijos distiliuoto spirito (apie 40 proc. alkoholio arba 80 proc.).
Ar yra naudos iš alkoholio vartojimo?
Ar buvo atlikta tyrimų, įrodančių galimą taurės raudonojo vyno ar apynių užvirimo naudą? Taip, pripažįsta daktaras Cho. Tačiau ji perspėja negalvoti, kad gerinate savo sveikatą atsisakydami alkoholinių gėrimų.
Pavyzdžiui, paimkite teiginius, kad alkoholis gali padidinti „gerojo“ cholesterolio, oficialiai žinomo kaip didelio tankio lipoproteinų (DTL), kiekį.
„Yra keletas duomenų, rodančių, kad gerojo cholesterolio kiekis, kurį padidina alkoholis, yra disfunkcinis“, – pažymi daktaras Cho. „Taigi jūs galite padidinti savo DTL lygį, bet galbūt nematysite realios naudos.”
Taigi nesijaudinkite į alaus daryklą ar vyno barą teigdami, kad gėrimai yra naudingi sveikatai. Nepriklausomai nuo alkoholio vartojimo „naudos“, kyla didesnė rizika:
Apatinė eilutė? „Jūs nesiruošiate gerti, kad pagerintumėte sveikatą“, – sako daktaras Cho.
https://futuresnutrition.de/blogs/news/vitamin-d3-ist
https://futuresnutrition.de/blogs/news/was-ist-vitamin-k2
https://futuresnutrition.de/blogs/news/wozu-ist-vitamin-d3-gut
https://futuresnutrition.de/blogs/news/symptome-eines-vitamin-d3-mangels