Ant grotelių kepta lašiša su melasos-kalkių glaistu – Klivlando klinika

Ant grotelių kepta lašiša su melasos padažu

Turėdama daug maistinių medžiagų ir gausu omega-3 riebalų rūgščių, lašiša turi stiprią „smegenų maisto“ reputaciją. Tačiau mūsų receptas pasižymi ne tik maistingumu, bet ir mūsų fantastišku melasos-kalkių glaistu.

Cleveland Clinic yra ne pelno siekiantis akademinis medicinos centras. Reklama mūsų svetainėje padeda palaikyti mūsų misiją. Mes neremiame ne Klivlendo klinikos produktų ar paslaugų. politika

Ingridientai

1 puodelis tamsios melasos (ne blackstrap)
1/4 puodelio Dižono garstyčių
4 laimų sultys
8 arbatiniai šaukšteliai aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus (padalinta per pusę)
4 arbatiniai šaukšteliai nulupto, susmulkinto šviežio imbiero
4 (6 uncijos) laukinės lašišos filė be odos
Druska ir šviežiai malti juodieji pipirai

Kryptys

  1. Užkurkite vidutinę ugnį vienoje anglių kepsninės pusėje arba įkaitinkite dujinę grilį ant vidutinės ugnies.
  2. Kol kepsninė įkaista, nedideliame dubenyje išplakite melasą, garstyčias, laimo sultis, 4 arbatinius šaukštelius alyvuogių aliejaus ir imbierą, kol gerai susimaišys.
  3. Abi lašišos filė puses lengvai aptepkite likusiu alyvuogių aliejumi ir pagardinkite druska bei pipirais.
  4. Padėkite filė ant ugnies ir kepkite, kol susidarys grilio žymės, apie 2 minutes.
  5. Apverskite filė ir perkelkite į vėsesnę kepsninės pusę (jei naudojate dujinę grilį).
  6. Gausiai aptepkite kiekvienos filė paviršių glaistu, uždenkite groteles ir kepkite, kol glajus karamelizuosis, apie 2 minutes.
  7. Perkelkite filė į lėkštę arba keturias serviravimo lėkštes ir patiekite iš karto.

Informacija apie mitybą (vienai porcijai)

Padaro 4 porcijas

Kalorijos: 580
Bendras riebalų kiekis: 20 g
Sotieji riebalai: 3,5 g
transriebalai: 0 g
Cholesterolis: 75 mg
Natris: 540 mg
Bendras angliavandenių kiekis: 63 g
Skaidulos: 0 g
Cukrus: 60 g
Baltymai: 37 g

— Šaltinis: „The Alzheimer’s Prevention Cookbook: 100 Recipes to Boost Brain Health“ (© 2012 Ten Speed ​​Press).

https://futuresnutrition.de/blogs/news/wichtige-quellen-fur-vitamin-d
https://futuresnutrition.de/blogs/news/uberschussiges-vitamin-d3
https://futuresnutrition.de/blogs/news/vitamin-d3-die-richtige-dosierung
https://futuresnutrition.de/blogs/news/vitamin-d3-zufuhr
https://futuresnutrition.de/blogs/news/sonnenvitamin-hormon-d3

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *