Traški apkepta anties krūtinėlė – Klivlando klinika


Kepta antis su mėlynių padažu

Jei niekada negaminate ančių krūtinėlių, nustebsite, koks greitas ir paprastas šis receptas. Mėlynių padažo vaisiškumas puikiai dera su sodria, traškia anties oda. Patiekite su šparagais, brokoliais arba šparaginėmis pupelėmis, apšlakstytomis alyvuogių aliejumi, arba naudokite papildomai lydytus ančių riebalus ant daržovių. Švelnaus skonio Pekino anties teiraukitės savo turgaus mėsinėje.

Cleveland Clinic yra ne pelno siekiantis akademinis medicinos centras. Reklama mūsų svetainėje padeda palaikyti mūsų misiją. Mes neremiame ne Klivlendo klinikos produktų ar paslaugų. politika

Ingridientai

Dėl anties krūtinėlės:

4 (6 uncijos) ančių krūtinėlės
1/4 arbatinio šaukštelio jūros druskos
1/4 arbatinio šaukštelio šviežiai maltų juodųjų pipirų
1/4 arbatinio šaukštelio granuliuoto česnako

Padažui:

1 valgomasis šaukštas aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus
1 mažas askaloninis česnakas, smulkiai pjaustytas (2 šaukštai)
1 skiltelė česnako, smulkiai pjaustyta
1 1/4 puodelio šaldytų mėlynių, atšildytų
2 šaukštai balzamiko acto
1 arbatinis šaukštelis šviežių kapotų čiobrelių lapelių
1 valgomasis šaukštas lydytų ančių riebalų (kas lieka keptuvės apačioje, kai antis iškeps)

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 425 F. Ant vidutinės ugnies įkaitinkite didelę, gerai pagardintą ketaus keptuvę arba sunkią, orkaitei atsparią nerūdijančio plieno keptuvę, kol ji įkais, tada sumažinkite iki vidutinio ir žemo lygio, kad antis apskrus. Kol keptuvė kaista, paruoškite antienos krūtinėlę.
  2. Virš kriauklės atidarykite ančių krūtinėlių pakuotes, kad nutekėtų sultys. Ant pjaustymo lentos padėkite anties krūtinėlę odele į viršų. Nuvalykite drėgmės perteklių nuo odos popieriniais rankšluosčiais. Apverskite antį ir nupjaukite odos perteklių, esantį už krūtinėlės kraštų. Vėl apverskite antį ir aštriu peiliu sukurkite deimantinį raštą antienos odoje. Supjaustykite per odą, bet ne į mėsą, maždaug 1/4 colio intervalais.
  3. Kai ančių krūtinėlės supjaustomos, pagardinkite jas druska, pipirais ir granuliuotu česnaku. Į karštą keptuvę sudėkite krūtis oda žemyn. Jie turėtų šnypšti, kai atsitrenkia į keptuvės paviršių. Apkepkite anties odą, kol ji taps traški ir ruda, 6–8 minutes. Norite giliai auksinės rudos spalvos, bet stebėkite, ar nedega. Jei jie pradeda per greitai temti, sumažinkite šilumą. Lėtai apkepę riebalai pasišalina ir oda tampa traški.
  4. Kol antis kepa, pasigaminkite padažą (tačiau stebėkite antį; retkarčiais žvilgtelėkite apačioje, kad patikrintumėte spalvą ir traškumą). Nedidelėje keptuvėje ant vidutinės-mažos ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų. Sudėkite askaloninius česnakus ir kepkite, kol suminkštės, apie 2 minutes. Sudėkite susmulkintą česnaką ir kepkite 30 sekundžių ilgiau. Sudėkite mėlynes, actą ir čiobrelius ir padidinkite ugnį iki vidutinės. Virkite mėlynes maišydami, kol pradės formuotis sultingas padažas ir actas išvirs, 3–4 minutes.
  5. Kai antienos odelė gražiai apskrus iki auksinės rudos spalvos, apverskite krūtinėlę odele į viršų ir pašaukite į įkaitintą orkaitę 3–6 minutėms. Laikas priklausys nuo ančių krūtinėlių storio. Šešių uncijų krūtys užtruks apie 6 minutes; mažesni baigsis greičiau. Matuojant skaitmeniniu termometru, ančių krūtinėlės vidinė temperatūra turėtų siekti 160 F. Išimkite keptuvę iš orkaitės ir leiskite mėsai kelias minutes pailsėti prieš pjaustydami.
  6. Anties krūtinėles supjaustykite skersai plonais griežinėliais. Tinkamai iškepusi antiena per vidurį vis tiek bus rausva. Iš keptuvės išimkite 1 valgomąjį šaukštą lydytų ančių riebalų ir įmaišykite į mėlynių padažą, kad gautumėte daugiau sodrumo. Vienam asmeniui patiekite 1 supjaustytą antienos krūtinėlę su 2 šaukštais padažo.

Informacija apie maistingumą (vienai porcijai)

Padaro 4 porcijas

Kalorijos: 370
Riebalai: 24 g
Sotieji riebalai: 6 g
Cholesterolis: 180 mg
Skaidulos: 2 g
Baltymai: 32 g
Angliavandeniai: 8 g
Natris: 260 mg

– Receptas suteiktas Marko Hymano, MD.

https://futuresnutrition.de/blogs/news/vitamin-d3-ist
https://futuresnutrition.de/blogs/news/was-ist-vitamin-k2
https://futuresnutrition.de/blogs/news/wozu-ist-vitamin-d3-gut
https://futuresnutrition.de/blogs/news/symptome-eines-vitamin-d3-mangels


Leave a Reply

Your email address will not be published.