Oro keptuvė ką žinoti
Raskite tinkamą vietą savo virtuvėje orinei keptuvei. Keptuvę visada laikykite ant lygaus, karščiui atsparaus stalviršio ir įsitikinkite, kad už jos yra bent penkių colių erdvė, kurioje yra išmetimo anga.Prieš įdėdami maistą, įkaitinkite orinę keptuvę. Tai paprasta – tiesiog įjunkite orinę keptuvę iki reikiamos temperatūros ir nustatykite laikmatį 2 arba 3 minutėms. Kai laikmatis išsijungs, oro keptuvė bus įkaitusi ir paruošta maistui.
Įsigykite tinkamus priedus. Kai pradėsite kepti ore, galbūt norėsite investuoti į kai kuriuos naujojo mėgstamo prietaiso priedus. Tiesą sakant, galbūt kai kuriuos jau turite! Bet kokie kepimo indai ar keptuvės, tinkami naudoti orkaitėje, turėtų būti tinkami naudoti ir oro keptuvėje, jei tik jie nesiliečia su kaitinimo elementu. Vienintelė sąlyga, žinoma, yra ta, kad kepimo indas turi tilpti į oro keptuvės krepšį.
Investuokite į virtuvinį purkštuvą. Purkšti aliejų ant maisto paprasčiau nei pilti ar tepti teptuku, be to, apskritai galima naudoti mažiau aliejaus. Nors galite įsigyti aliejaus purškiklių skardinėse, kartais jose yra aerozolinių medžiagų, kurios gali pažeisti nelimpančią orkaitės krepšelio dangą. Taigi, jei norite purkšti maisto produktus tiesiai į krepšelį, investuokite į rankinį virtuvinį purkštuvą. Bus verta!
Naudokite aliuminio folijos stropą. Įdėti priedų gabalėlius į oro keptuvės krepšį ir iš jo išimti gali būti sudėtinga. Kad būtų lengviau, sulenkite aliuminio folijos gabalą į maždaug 2 cm pločio ir 24 cm ilgio juostą. Padėkite torto kepimo formą arba kepimo indą ant folijos ir, laikydami folijos galus, galėsite pakelti kepimo formą arba indą ir nuleisti jį į oro keptuvės krepšį. Sulenkite arba užlenkite aliuminio folijos galus į oro keptuvės krepšį, tada krepšį grąžinkite į oro keptuvę. Kai būsite pasiruošę išimti keptuvę, išskleiskite ir laikykite aliuminio folijos galus, kad pakeltumėte keptuvę iš orkaitės krepšelio.
Naudokite tinkamą kepimo techniką. Daugelyje orkaitėje keptuvėje kepamų patiekalų svarbus veiksmas yra apvoliojimas duonoje. Nepraleiskite nė vieno žingsnio! Svarbu maistą pirmiausia apvolioti miltuose, tada kiaušinyje ir tik tada džiūvėsėliuose. Kruopščiai berkite džiūvėsėlius ir spauskite juos ant maisto produktų rankomis. Kadangi oro keptuvės mechanizmo dalis yra galingas ventiliatorius, kartais miltai gali nupūsti maistą. Tvirtai spausdami tuos trupinius, padėsite, kad duonelė priliptų. Viską apie tinkamą draskymo ir kepimo techniką galite sužinoti čia.