Lašiša virš lęšių su garstyčių vinigrete – Klivlando klinika

lašiša, lęšiai, vakarienės idėjos, vakarienės receptai, žuvienės, žuvies receptai

Kai kurie patiekalai jums „tinka“, tačiau jiems trūksta skonio. Kiti yra puikūs, bet toli gražu nėra maistingi. Ir tada kai kurie patiekalai patikrina visas dėžutes, pavyzdžiui, mūsų lašiša virš lęšių su garstyčių vinigrete. Prancūziški lęšiai, virti su svogūnais, morkomis, salierais ir česnakais, yra sotūs ir skanūs – tai angliavandeniai, kuriais tinkamai elgiamasi su cukraus kiekiu kraujyje. Lašiša, kupina širdžiai naudingų omega-3, greitai ir lengvai iškepa po broileriu. O garstyčių vinaigretė skaniai suvienodina patiekalą!

Cleveland Clinic yra ne pelno siekiantis akademinis medicinos centras. Reklama mūsų svetainėje padeda palaikyti mūsų misiją. Mes neremiame ne Klivlendo klinikos produktų ar paslaugų. politika

Ingridientai

Dėl lęšių:
1 valgomasis šaukštas aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus
1 geltonasis svogūnas, susmulkintas
2 vidutinės morkos, supjaustytos 1/4 colio kubeliais
1 šonkaulio salieras, susmulkintas
1 skiltelė česnako, susmulkinta
1 puodelis prancūziškų lęšių (lentils du puy)
1/4 arbatinio šaukštelio košerinės druskos

Dėl vinaigretės:
1 valgomasis šaukštas Dižono garstyčių
1 valgomasis šaukštas raudonojo vyno acto
4 arbatiniai šaukšteliai aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus
1 valgomasis šaukštas susmulkintų šviežių plokščialapių petražolių ir dar pabarstymui

Dėl lašišos:
4 4 uncijos gabaliukai be odos, maždaug 1 colio storio lašišos filė
1/8 arbatinio šaukštelio šviežiai maltų juodųjų pipirų

Kryptys

  1. Lęšiams vidutiniame puode įkaitinkite aliejų ant vidutinės-stiprios ugnies. Įmaišykite svogūną, sandariai uždenkite ir kepkite, retkarčiais pamaišydami, 5 minutes. Sudėkite morkas, salierą ir česnaką. Sandariai uždenkite ir virkite, retkarčiais pamaišydami, 6–7 minutes, kol suminkštės.
  2. Įpilkite lęšių, 3 puodelius vandens ir druskos. Leiskite užvirti, tada sumažinkite ugnį ir troškinkite neuždengę, retkarčiais pamaišydami, 30–35 minutes arba kol lęšiai suminkštės ir susigers vanduo.
  3. Vinaigretui nedideliame dubenyje suplakite garstyčias, actą ir aliejų. Įmaišykite petražoles.
  4. Įkaitinkite broilerį (su orkaitės lentyna apie 4 colius nuo viršaus) iki aukšto.
  5. Lašišą pagardinkite pipirais. Kepkite 4–5 minutes – iškepimą galite patikrinti įkišę pjaustymo peilio galiuką į storiausią lašišos dalį. Jei jis lengvai pleiskanoja, bet vis tiek turi šiek tiek tamsesnį oranžinį centrą, tada viskas. Jei ne arba jei mėgstate virti, kepkite 1–2 minutes ilgiau.
  6. Padalinkite lęšius į dubenėlius ir ant viršaus uždėkite lašišos. Šaukštu užpilkite vinegretą ant lašišos ir pabarstykite dar šiek tiek petražolių.

Informacija apie mitybą (vienai porcijai)

Padaro 4 porcijas

Kalorijos: 298
Bendras riebalų kiekis: 14 g
Sotieji riebalai: 1 g
Baltymai: 27 g
Angliavandeniai: 15 g
Maistinės skaidulos: 5 g
Cukrus: 3 g
Pridėtinio cukraus: 0 g
Cholesterolis: 45 mg
Natris: 393 mg

– Sukūrė Sara Quessenberry Cleveland Clinic Wellness.

https://futuresnutrition.de/blogs/news/vitamin-d3-ist
https://futuresnutrition.de/blogs/news/was-ist-vitamin-k2
https://futuresnutrition.de/blogs/news/wozu-ist-vitamin-d3-gut
https://futuresnutrition.de/blogs/news/symptome-eines-vitamin-d3-mangels

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *