Kepta vištienos krūtinėlė su lęšiais – Klivlando klinika

Šiame patiekale yra vištienos krūtinėlės be kaulų ir lęšių derinys, kuriame gausu liesų, sveikų baltymų ir sočiųjų skaidulų su labai mažai sočiųjų riebalų. Svogūnai, žolelės ir prieskoniai bei mūsų smegenis gerinantis sultinys yra puikūs smegenims naudingų antioksidantų šaltiniai.
Cleveland Clinic yra ne pelno siekiantis akademinis medicinos centras. Reklama mūsų svetainėje padeda palaikyti mūsų misiją. Mes neremiame ne Klivlendo klinikos produktų ar paslaugų. politika
Ingridientai
3 šaukštai aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus ir dar 2 šaukštai vištienai įtrinti
1 vidutinis geltonasis svogūnas, susmulkintas
4 skiltelės česnako, susmulkintos
4 jalapeño čili, išskobti ir susmulkinti
2 arbatiniai šaukšteliai maltų kmynų
2 arbatiniai šaukšteliai džiovinto raudonėlio
1 arbatinis šaukštelis raudonųjų pipirų dribsnių
2 šaukštai paprikos
2 puodeliai beluga lęšių
6 puodeliai smegenis gerinančio sultinio
Druska ir šviežiai malti juodieji pipirai
6 (4 uncijos) be kaulų, be odos, apkarpytos vištienos krūtinėlės
2 šaukštai kapotų šviežių kalendros lapų
Kryptys
- Įkaitinkite orkaitę iki 350 F.
- Dideliame puode ant vidutinės ugnies pašildykite alyvuogių aliejų.
- Suberkite svogūną, česnaką, jalapeños, kmynus, raudonėlį ir raudonųjų pipirų dribsnius ir kepkite, retkarčiais pamaišydami, kol jie suminkštės, maždaug 3 minutes.
- Sudėkite papriką, lęšius ir sultinį. Padidinkite šilumą iki aukštos. Užvirinkite.
- Uždenkite, sumažinkite ugnį, kad išliktų ant silpnos ugnies. Virkite, kol lęšiai suminkštės, 15–20 minučių.
- Pagardinkite druska ir pipirais.
- Kol lęšiai kepa, vištienos krūtinėles įtrinkite alyvuogių aliejumi ir pagardinkite druska bei pipirais.
- Krūtinėles vienu sluoksniu sudėkite ant nedidelės kepimo skardos arba į negilią kepimo indą. Skrudinkite, kol storiausios dalies centras užfiksuos 160 F (10–12 minučių).
- Leiskite pailsėti 5 minutes.
- Šaukštu sudėkite lęšius į keturias serviravimo lėkštes arba į seklius dubenėlius.
- Vištieną supjaustykite skersai griežinėliais ir išdėliokite griežinėlius ant lęšių.
- Pabarstykite kalendra ir patiekite iš karto.
Informacija apie maistingumą (vienai porcijai)
Padaro 6 porcijas
Kalorijos: 508
Bendras riebalų kiekis: 16 g
Sotieji riebalai: 1,5 g
transriebalai: 0 g
Cholesterolis: 65 mg
Natris: 591 mg
Bendras angliavandenių kiekis: 53 g
Skaidulos: 16 g
Cukrus: 4 g
Baltymai: 45 g
— Alzheimerio ligos prevencijos kulinarijos knyga: 100 receptų, kaip pagerinti smegenų sveikatą (© 2012 Ten Speed Press).
https://futuresnutrition.de/blogs/news/wichtige-quellen-fur-vitamin-d
https://futuresnutrition.de/blogs/news/uberschussiges-vitamin-d3
https://futuresnutrition.de/blogs/news/vitamin-d3-die-richtige-dosierung
https://futuresnutrition.de/blogs/news/vitamin-d3-zufuhr
https://futuresnutrition.de/blogs/news/sonnenvitamin-hormon-d3